I torsdags var vi på NCC och gick igenom kontraktet för tomtköpet. Vi ska betala handpenningen på tomten inom 2 veckor, resten blir om ett par månader (november?) Vi har tyckt att det dragit ut på tiden en del, NCC borde ju ha kontaktat oss med en gång och velat ha pengar, men vi klagar inte 🙂

Idag åkte vi ut till Ekängen och knackade på hos 2 familjen som redan har flyttat in i parhusen. De var mycket trevliga och visade oss runt och berättade om vad de gillar samt vad de önskar ändra. Vi fick en del tips på planlösning i hall och allrum. Det är möjligt att vi tar bort en liten väggsnutt i hallen och eventuellt lägger till en motsvarande väggsnutt i allrummet på övervåningen.

Vi fick även se hur snyggt det var med rostfria spjälor i trappan (i stället för vita) så det blir det nog för vår del också.

Ulf på byggfirman håller på att kolla på om vår senaste idé går att genomföra. Vi funderar på att dela av garaget i 2 rum á 4×4 meter. Det ena blir ett stort förråd (med garageport) och det andra blir biorum/gästrum. Vi vill ha en dörr från vardagsrummet in till biorummet. Det som behövs ändras i så fall är golvvärme, isolering, vägg, dörr… vi får se vad den notan hamnar på.